Våra viner

HomeVåra viner

Röda viner

ROSENBERG MONTEROSA ROSSO PICENO DOC, 2018

Blandningen i detta vin är på Montepluciano och Sangiovesedruvorna, 50/50. Färgen är rubinröd med lila nyanser, karakteristiskt för ett lite yngre rött. Här finner man en något mer fruktig och blommig palett, med drag av av plommon och vanilj. Den är ändock torr och harmonisk med en väl avvägd fyllighet och diskreta tanniner. Vinet har lagrats i ståltankar under kontrollerad temperatur i 6 månader. Dricks gärna till en bra pastarätt, till charkuterier och ost och vill du vara lite djärv kommer du upptäcka att den även fungerar till en bra fiskrätt. Ett genomtrevligt sällskapsvin som du har råd att stifta bekantskap med, om och om igen…

ROSENBERG MONTEROSA MARCHE ROSSO IGT, 2016

Vårt flaggskepp – en härlig blandning gjord på Montepulciano- och Cabernet Sauvignondruvorna, 50/50. Färgen är intensivt rubinröd, doften avslöjar teckningar av mogna körsbär, lakrits och vanilj. i munnen är det lent som en fjäder och med diskreta tanniner. Vinet är lagrat i ektunnor i 12 månader, därefter i flaska 6 månader. Detta vin fungerar precis lika bra som sällskapsvin för sig själv, till pasta- och kötträtter, eller varför inte till snacks eller ostbrickan? I vår testpanel har detta blivit ett formidabelt succévin. Rekommendation: ha alltid ett bra lager av denna flaska hemma – du är värd ett bra och prisvärt vin!

SIQUELIA SYRAH, SICILIA DOC

Snyggaste flaskan på restaurangen? Denna Siquelia bjuder på ett mörkt, intensivt rött innehåll, med fruktiga aromer av bär såsom blåbär och vinbär, och med kryddiga toner av tobak, peppar och choklad. Ett mycket välstrukturerat, intensivt, varmt och uttrycksfullt vin. Vinifierat i rostfri ståltank och lagrat i cirka 25% franska ekbarriquer under 3 månader (eller 1 år). Food pairing: Rött kött, rådjur och vildsvin, men också med ostar, lagrade och medellagrade. Serveringstemperatur 16-18 ° C. Alkoholhalt: 13,5%.

VINORY NIZZA DOCG 2016, BRICCO DI NIZZA

Vinorys flaggskepp – en barbera från den nya klassificeringen Nizza DOCG. Lagrat 23 månader i ekfat (första och andra etappassagen) från Allier, Tronçais, Never och Fontainebleau.

Kännetecken: Intensiv rubinröd färg, djuphet med tydliga lila reflektioner. Bouquet: Fruktig arom med god intensitet, ek väl närvarande, dofter av tobak, kakao, choklad, röd syltad frukt och lätt antydan av toast. Smak: Torra, varma, fulla, lätta antydningar till vanilj, röda bär, tobak och läder med noter av söta kryddor. Avslutas med långa tanniner i en rik och tät smak. Konsumtionsfönster: 2019 – 2030. Vinproducent: Susanna Galandrino. Food pairing: Förrätter med kraftiga såser, pastarätter, huvudrätter med rött kött, grillad/kokt/stekt kött, utmärkt med feta och lagrade ostar. Serveringstemperatur 16-18 ° C. Sockerhalt: 1,5.  Alkoholhalt: 15%

VINORY BARBERA D’ASTI DOCG SUPERIORE 2017, BRICCO DI NIZZA

Lagrat 13 månader i 225 liters barriquetunnor av fransk ek från Gamba: Allier, Troncais & Fontainebleau i åldern 36-40 månader, medium toast. Detta vin är en fullträff på alla plan – från smakupplevelse till värde för pengen!

Färgen är rubinröd med violetta reflektioner. Bouquet: fruktig aroma, komplex med viss träighet, noter av syltad frukt och vanilj, drag av rostat bröd. Smak: Kakao och choklad. Torr i munnen med en varm och full struktur och uthållighet, noter av kryddor och viss pepprighet i finalen. Mycket mjuka och struktuerade tanniner. Konsumtionsfönster: 2019 – 2035. Vinproducent: Alberto och Susanna Galandrino. Food pairing: Konsumeras gärna för sig själv eller  i kombination med pasta, lätta eller mörka kötträtter. Tryffelrätter är en höjdare. Serveringstemperatur: 16 – 18 ° C. Sockerhalt: 2,0. Alkoholhalt: 15,5%

Vita viner

ROSENBERG MONTEROSA PECORINO DOC, 2018

Här finner du ett mycket friskt, elegant och fruktdrivet vin, gjort på den lokala trenddruvan Pecorino till 100%. Det strågula vinet bjuder på sköna toner av mogen persika, äpple och exotiska frukter – men med ett behagligt syrligt motstånd. Lagrats i två månader i ståltunnor för att få sin rondör. Vinet är ett utmärkt komplement till en fisk- eller skaldjursmåltid, en pastarätt eller till italienska ostar. Eller bara att avnjutas själv en skön sommarkväll, väl avkylt. Because you´re worth it!

ROSENBERG MONTEROSA PASSERINA IGT, 2018

Här finner du ett härligt halmgult vin med gyllenfärgade reflektioner, som domineras av aromer som tropisk frukt och vita blommor i förgrunden. Vinet är gjort till 100% på Passerinadruvan, en lokal populär druva i mellanitalien. Den välstrukturerade och behagliga  friskheten avslutas med en klar syrlighet. Lagrats i ståltunnor för att uppnå balans. Vinet fungerar som en perfekt aperitif eller ett utmärkt komplement till en fisk- eller skaldjursmåltid, en scampi eller vitt kött. Avnjutes väl avkylt.

ROSENBERG MONTEROSA CAMPOFILONIS DOC, 2018

Detta  är ett mycket friskt och fruktdrivet vin, gjort på lika delar Pecorino, Passerina och Trebbiano. Det ljusgrönt reflekterande strågula vinet bjuder en fin och mycket fruktig friskhet,  uppbalanserad med en behaglig mjukhet. Lagrats i ståltunnor för att uppnå balans. Vinet fungerar som en perfekt aperitif eller ett utmärkt komplement till en fisk- eller skaldjursmåltid, en pastarätt eller till italienska medellagrade hårdostar.  Avnjutes väl avkylt.

Mousserande viner

DI RUSCIO DIVERSO SPUMANTE ROSÉ BRUT, 2018

Här finner du ett underbart mousserande rosévin gjort enligt Martinotti-Charmant-metoden. Den oemotståndliga hallonrosa färgen kommer av blandningen Sangiovese 80% och Montepulciano 20%. En ihållande pärl- och bubbeleffekt uttrycks i en vacker bouquet, med teckningar av röda bär, jordgubbar och vinbär, och med tydliga inslag av ros- och persikablommor. I munnen är den torr och kännetecknas av en svag syrlighet och nötighet. Avslutningen bjuder på hallontoner i en elegant finish. Detta bubbel är perfekt som en utsökt aperitif eller följeslagare till fisk och ost. Serveras väl kylt, 7-11 grader.

DI RUSCIO AUDACE, SPUMANTE BRUT, 2018

Här finner du ett knockout-mousserande vin gjort enligt traditionella Martinotti-Charmant-metoden. Genom ett krämigt vitt skum med ett delikat och ihållande bubbel, erbjuder detta halmvita gyllenreflekterande mousserande vin en intensiv, blommig och elegant doft med lång uthållighet. Smaken är precis lagom torr med noter av mandel. Strukteren är mediumstor. Vinet är gjort på en tidig skörd av Passerinadruvan, till 100%. Denna lyxiga personlighet gör sig som bäst som aperitif eller i sällskap av fisk- och skaldjur och såklart även hårda och mjuka ostar. Serveras väl kylt, 7-11 grader.